Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Leuninghouders / Leuningdragers - Diverse collectie trapleuning houders / steunen / dragers

Altijd een leuninghouder die past bij LEUNINGvakman,be, de online specialist in trapleuningen & trapleuninghouders! Of u nu gaat voor de "coole look" van een inox (rvs) leuningdrager, stoere zwarte leuninghouders, toegankelijke antraciet-grijze trapleuninghouders, moderne witte trapleuning-dragers, of industriële stalen trapleuning steunen, bij LEUNINGvakman.be slaagt u altijd! Met een uitgebreide collectie leuningdragers - voor ronde & rechthoekige / vierkante trapleuningen en in diverse kleuren, vormen & stijlen - vindt u bij ons altijd de gewenste leuninghouder. Bent u echt op zoek naar iets unieks? Neem dan snel een kijkje bij onze leuninghouders in RAL-kleur naar wens! Al onze leuningdragers zijn eenvoudig & voordelig online te bestellen, per stuk uiteraard. 

Ook "losse" leuninghouders bestelt u bij LEUNINGvakman.be! 

Bij LEUNINGvakman.be vindt u - naast een prachtige collectie maatwerk trapleuningen die naar wens voorgeboord inclusief leuningdragers & alle bevestigingsmaterialen geleverd worden - ook een ruime collectie "losse" leuninghouders, ook wel ophangbeugel, muurbeugel en trapleuningbeugel genoemd. Al onze trapleuninghouders zijn - per stuk - online eenvoudig & voordelig te bestellen.

Houd er rekening mee dat bij een "losse steun" wel de bevestigingsmaterialen ontvangt om de leuningdrager aan de muur te bevestigen, maar niet de bevestigingsmaterialen om de trapleuning houder aan de leuning te bevestigen. De geschikte materialen hiervoor zijn namelijk afhankelijk van de specifieke trapleuning (en die keuze is bij ons onbekend!). Indien u bij ons een maatwerk trapleuning incl. trapleuningsteunen bestelt, ontvangt u alle benodigde bevestigingsmaterialen. 

Altijd een passende trapleuninghouder bij LEUNINGvakman.be. 

Wat uw wensen ook zijn, binnen onze collectie trapleuninghouders is de kans groot dat u slaagt! Naast de verschillende opties op het gebied van materiaal, kleur & vorm is ook de bevestiging van de leuningdrager een belangrijke keuze optie, evenals de noodzaak van voorboren en de verstelbaarheid. Onderstaand een korte toelichting over al deze zaken. 

Bevestiging leuninghouder met (3) schroeven of stokbout.
De meeste trapleuning houders worden bevestigd met 3 schroeven, of met een enkele stokbout (ook wel steekbout / stokschroef genoemd). Het voordeel van een leuningdrager met stokbout is natuurlijk het feit dat u slechts 1 gat in de muur hoeft te boren per houder (maar deze is wel een stuk groter). 

Schuifbare leuningdragers, geen voorboren nodig!
Daarnaast zijn er ook diverse leuninghouders waarbij de leuning niet voorgeboord hoeft te worden. Deze optie is zeer handig in het geval u bestaande montage punten (in de muur) wilt aanhouden, maar wel een bepaalde mate van flexibiliteit wenst. Kiest u bijv. voor de type 8, 9, of 13 leuningdrager, dan is het voorboren van de leuning niet nodig. Hierbij kunt u - tijdens de montage - de drager nog eenvoudig op precies de juiste positie schuiven en vervolgens monteren, wel zo handig!

Verstelbare & variabele trapleuning beugels. 
Ook zijn er diverse leuning beugels binnen onze collectie verkrijgbaar die verstelbaar / variabel zijn. Zo is de steun type 1 - variabel voorzien van een scharnier, waarmee de leuningdrager altijd recht op de muur gemonteerd kan worden. De type 6 en 12 beugels zijn - naast variabel - ook nog in hoogte verstelbaar. 

Zijn er ook leuningdragers met een variabele lengte (afstand tussen drager & muur)?

Het korte antwoord hierop is helaas nee, die zijn er niet. Wel is bijv. de leuningdrager type 11 vierkant / recht standaard in twee verschillende "lengtes" verkrijgbaar. Gelukkig is er ook nog een lang antwoord. Het is bij diverse leuningdragers namelijk mogelijk om de lengte handmatig aan te passen. Hierbij kunnen wij de gewenste afstand tussen de leuning & de muur dus naar wens aanpassen. Dit doen onze ervaren vakmannen met de hand. Aan de hand van uw wensen kan de leuningdrager ingekort of verlengd worden. U kunt deze deze optie eenvoudig "mee-bestellen" bij alle leuningen met leuningdrager TYPE 3 (rond & vierkant) en TYPE 5 (rond & vierkant).

In de praktijk is deze optie veelal gewenst indien de muur - waar de leuning aan gemonteerd wordt - over de volledige lengte geen gelijke dikte heeft, denk aan een verdikking van de muur. Dit komt vaak voor op plekken waar trapleuningen gemonteerd worden, waarbij - voor de afwerking - veelvuldig gebruik gemaak wordt van o.a. houtwerk / plaatmateriaal. In dit geval is er vaak sprake van een verdikking van de muur, waarbij het inkorten van de leuningdrager-lengte gewenst is.

VB: Er is sprake van een verdikking van de muur waarop 1 van de 4 leuningdragers bevestigd dient te worden. De verdikking betreft 1 cm. In dit geval kunt u binnen het besteltraject de optie "lengte drager aanpassen" selecteren en hierbij 1-maal een drager met een afwijkende lengte bestellen.

Mocht u meerdere leuningdragers aan willen passen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Binnen het besteltraject van een trapleuning incl. leuninghouders kunt u eenvoudig kiezen voor de optie "nog een aangepaste leuningdrager toevoegen", waarna u ook voor deze drager de gewenste lengte in kunt voeren. Bij het bestellen van een losse drager dient u - per gewenste lengte - de drager opnieuw te bestellen en in uw winkelmandje te plaatsen.