Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Trapleuning smeedijzer - Leuningen gietijzer - Authentieke Smeedwerk leuning van ijzer!

Een smeedijzeren trapleuning van LEUNINGvakman.be: Altijd zorgvuldig - met de hand - op maat vervaardigd, eenvoudig online te bestellen & dat alles voor een scherpe prijs! Een smeedijzer (smeedwerk ijzer) leuning van LEUNINGvakman.be is echt een prachtige trapleuning bomvol karakter. Een leuning van smeedijzer, ook wel gietijzer genoemd, is bij ons te bestellen met een transparante coating en met een fijnstructuur (mat)zwarte coating. Onze gesmede leuningen worden daarnaast altijd in een lengte op maat vervaardigd, optioneel zelfs afgewerkt met een prachtige stuik en of krul afwerking kunt; Ambachtelijk smeedijzer met de hand gehamerd!

Een smeedijzeren trapleuning ook met stuik en/of krul!

De afwerking van de uiteinden is - zeker in het geval van een smeedijzeren trapleuning - cruciaal voor de uiteindelijke look! De basis afwerking van de uiteinde betreft mooi recht afgezaagd en afgewerkt. Deze afwerking is ideaal geschikt voor een moderne uitstraling en daarnaast ook prijstechnisch gezien de meest voordelige.

Gaat u voor een 'echte' smeedijzeren leuning, met authentiek smeedwerk, dan is een ambachtelijke afwerking met stuik of krul (naar onder) zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw smeedijzer / gietijzer leuning namelijk - door een echte vakman - met de hand bewerkt, waarbij de stuik of krul op ambachtelijke wijze toegevoegd wordt aan uw smeedijzeren trapleuning. Deze afwerking - met stuik en/of krul - realiseert  een bijzonder accent, voor een sprekende trapleuning bomvol karakter! Naast de bijzondere vormgeving is hierbij ook echt het 'smeedijzer effect' heel bijzonder, waarbij je de hamerslagen echt kunt zien. U kunt kiezen voor een leuning met een stuik en krul aan beide uiteinden, maar u kunt ook kiezen voor een 'combinatie' van diverse afwerkingen.

Een smeedijzer leuning met of zonder rozet(jes)?

De smeedijzeren leuningen van LEUNINGvakman.be (m.u.v. de type 1 drager) bevatten een leuningdrager van 12 cm lang die gedeeltelijk (minimaal 5 cm) in de muur geplaatst wordt. Veel mensen kiezen bewust voor een 'super strakke' look, waarbij de muur mooi bijgewerkt wordt nadat de smeedijzer leuning geplaatst wordt. Dit is natuurlijk wel een behoorlijke klus, vandaar dat u ook kunt kiezen voor een smeedijzer trapleuning inclusief rozet (per drager). Hierbij wordt een rozet (oftewel rond of vierkant plaatje) meegeleverd - in dezelfde stijl als de leuning en de dragers uiteraard - die over de drager geschoven kan worden. Vervolgens kan deze, na bevestiging, met wat montagekit bevestigd worden, voor een mooie afwerking van de muur(gaten). Ook kunt u kiezen voor de type 1 leuningdrager, waarbij de houder met 3 schroeven aan de muur gemonteerd wordt. Al onze gesmeden leuningen kunt u daarnaast ook nog eens incl. buiging naar wens bestellen, ook uw gebogen smeedijzer trapleuning bestelt u dus eenvoudig online! 

Een gerichte collectie stalen trapleuningen.

Bij LEUNINGvakman.be vindt u een gerichte collectie smeedijzeren trapleuningen. Op het gebied van kleur kunt u kiezen uit een staalkleurige smeedijzer leuning (transparant gecoat) en een zwarte smeedijzeren trapleuning, voorzien van een fijnstructuur zwarte coating. Al onze leuningen zijn rond met een diameter van 20 mm, waarbij de leuningdragers aan de leuning (vast)gelast worden. Deze kwalitatieve bewerking zorgt voor een bijzonder & hoogwaardig accent, dat volledig past bij die prachtige & authentieke 'smeedijzeren look'. Hierbij heeft u de keuze uit een ronde (10 mm diameter massief) en vierkante (10x10 mm massief) drager. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om deze leuning inclusief bijpassend rozetje (rond & vierkant) te bestellen, voor een nette afwerking van de montage aan de muur. TIP: In uw zoektocht naar een stoere trapleuning, moet u ook zeker even onze collectie stalen trapleuningen bekijken! 

Inclusief poedercoating!

Onze smeedwerk trapleuningen worden altijd geleverd inclusief hoogwaardige poedercoating. Ook de smeedijzeren leuning met die bijzondere 'staalkleur' wordt voorzien van een transparante coating. Dit zorgt ervoor dat de bijzondere look van onbewerkt / zwart WGW staal gecombineerd wordt met het gebruiksgemak van een hoogwaardige coating. Bekijk zeker ook even onze ijzeren trapleuningen als u dit mooi vind! 

Kiest u voor een zwarte smeedijzer trapleuning, dan wordt uw leuning in de kleur RAL 9005 gecoat, met een fijnstructuur coating. De fijnstructuur coating zorgt voor een mooie egale zwarte kleur van uw leuning met een lichte structuur en een matte tint. Naast een stoere look met een modern tintje is een zwarte fijnstructuur coating ook erg gebruiksvriendelijk!

Montage met chemisch anker.

Een smeedijzeren trapleuning van LEUNINGvakman.be wordt inclusief gelaste leuningdragers geleverd. Aangezien de dragers reeds aan de leuning gelast zijn, moet de smeedijzer leuning dus compleet in 1x geplaatst worden. Hiervoor dient u gebruik te maken van een 'chemisch anker'. Het chemisch anker wordt met een spuit in de muurgaten aangebracht, alvorens de leuning gemonteerd kan worden. Hierbij adviseren wij - voor een stevige leuning - om de drager minimaal 5 cm in de muur te plaatsen. Naast de leuning incl. gelaste dragers, ontvangt u bij deze smeedijzer trapleuning ook een tube chemisch anker (met 2 mengtuitjes). LET OP: de smeedijzeren leuning incl. dragers type 1 is hierbij de uitzondering, deze wordt "gewoon" met 3 schroeven aan de muur bevestigd.