Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Bij LEUNINGvakman.be - voorheen inoxvakman - bent u verzekerd van een unieke & uitgebreide collectie inox trapleuningen & inox leuninghouders. Bij ons bent u altijd verzekerd van 100% inox - ook wel RVS, roestvrijstaal en/of Roestvast staal genoemd - waarbij u de keuze heeft uit twee "soorten". Onderstaand vindt u meer informatie over inox in het algemeen en ook over de twee inox soorten; 304 inox en 316 inox.

Inox, een korte toelichting:

inox is de noemer die wij het liefst hanteren op LEUNINGvakman.be, echter wordt ook vaak gesproken over RVS (voornamelijk in Nederland!), Roestvrij staal en Roestvast staal. Inox is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Tevens zijn er in verschillende soorten molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicum aanwezig. In principe voldoet inox aan de 'roestvast criteria'. Dit criteria houdt in dat er sprake is van minimaal 11% tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof.

Roestvrij staal is, naast inox, de term die over het algemeen het meest wordt gebruikt, echter is deze term in theorie niet correct, aangezien inox wel degelijk kan roesten. Dit leidt ons meteen tot het beantwoorden van een veelgestelde vraag; Kan inox roesten? Het antwoord is op deze vraag is ja. Echter heeft inox een oxidehuid en deze zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal goed afgesloten is. Dit zorgt ervoor dat inox niet gaat roesten, of in ieder geval minder snel gaat roesten.

Soorten inox; 304 en 316.

Er zijn diverse soorten inox te benoemen, waardoor een grote variatie is ontstaan binnen het aantal soorten, types en varianten inox, echter zijn de meest gebruikte soorten gebaseerd op de Amerikaanse normalisatie, waarbij onderscheid wordt gemaakt in inox 304, inox 316, inox 316L en inox 316Ti.

Binnen het online aanbod van LEUNINGvakman.be - zowel op het gebied van trapleuningen als leuninghouders - wordt onderscheid gemaakt in inox 304 en inox 316. Ons volledige online aanbod bestaat in principe uit inox 304. Daarnaast bieden wij tevens diverse producten aan in inox 316. U herkent deze producten aan het 'geschikt voor buiten' icoontje (wolk, zon, regen), dat bij de productafbeelding wordt weergegeven. Onderstaand worden de verschillen kort toegelicht en tevens uitgelegd wanneer u het beste kunt kiezen voor inox 316 al dan niet inox 304.

inox 304.

inox 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Deze legering is niet magnetisch en niet hardbaar. inox 304 is de standaard inox soort binnen het (online) assortiment van LEUNINGvakman en perfect geschikt voor toepassingen in huis / kantoor, zoals bijvoorbeeld inox trapleuningen en inox balustrades voor binnenshuis. inox 304 kan ook buitenshuis gebruikt worden, echter dan moeten de omstandigheden wel ideaal zijn (overdekt) en moet er tevens periodiek gereinigd en onderhoud gepleegd worden.

inox 316.

inox 316 is, ten opzichte van inox 304, de meest geschikte inox soort voor buitengebruik. Wanneer u een inox trapleuning buitenshuis wilt plaatsen, bijvoorbeeld als een leuning voor een tuintrapje, of een mooie inox balustrade wenst voor uw balkon of voor uw tuin, adviseren wij gebruik te maken van inox 316.

inox 316 bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De 2% molybdeen zorgt ervoor dat deze soort beter bestand is tegen spanningscorrosie, spleetcorrosie en putcorrosie. Ook is dit type inox beter bestand tegen zoutcorrosie. Zeker wanneer u bijvoorbeeld in de buurt van de kust woonachtig bent, adviseren wij altijd 316 inox. Daarnaast is 316 aan te raden indien de RVS toepassing in contact kan komen met chloren of andere zuren. De prijs van 316 is ook wat hoger t.o.v. 304 inox.

De keuze tussen 304 en 316.

De keuze tussen inox 304 en inox 316 is dus voornamelijk afhankelijk van de gewenste locatie. Alle inox leuningen en inox balustrades, evenals de meeste inox accessoires, kunnen wij zowel in 304 als 316 realiseren. Twijfelt u over de juiste keuze en wilt u overleggen? Onze vakkundige medewerkers zijn u graag van dienst en kunnen u voorzien van een passend advies op maat! Voor welke inox soort u ook gaat, onderhoud en periodiek reinigen is belangrijk! Maak hiervoor gebruik van een goede inox cleaner, ook deze kunt u eenvoudig online bestellen bij LEUNINGvakman.be.

LEUNINGvakman.be; Vakmanschap in een modern jasje.

Wij staan voor 100% inox en 'ouderwets vakmanschap'; Alle leuningen worden in onze eigen werkplaats met de hand vervaardigd, op maat gezaagd, gewalst (gebogen) en perfect afgewerkt. Dit doen wij allemaal in eigen beheer. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in inox maatwerk. Heeft u specifieke wensen, dan is de kans groot dat wij u van dienst kunnen zijn met een inox oplossing op maat.

LEUNINGvakman.be combineert vakmanschap met een moderne, online visie. Met onze gebruiksvriendelijke webshop proberen wij de moderne consument zo goed mogelijk te informeren. Zowel over onze producten, als over onze service. Wij hanteren eerlijke, scherpe prijzen en zijn altijd bereid om een prijsindicatie af te geven in het geval van bijvoorbeeld een inox balustrade, geheel vrijblijvend uiteraard.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op. U kunt bellen of mailen, een contactformulier invullen of breng een bezoek aan onze werkplaats. In het geval u langs wilt komen, bel van te voren even voor een afspraak, dan weet u zeker dat er iemand aanwezig is!