Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Een trapleuning incl. buiging

Ook een gebogen trapleuning bestelt u bij ons "gewoon" eenvoudig online. Het buigen - oftewel walsen - van uw leuning voeren wij in eigen beheer uit en dit doen wij met de grootste zorg. Onderstaand worden alle zaken die van belang zijn bij het correct buigen van uw trapleuning alvast toegelicht:

Type buiging

Maak allereerst een keuze uit 1 van de 3 typen gebogen trapleuningen; Een volledig gebogen leuning, een gedeeltelijk gebogen leuning, of een S-vorm (dubbele) gebogen leuning. Het type buiging + de lengte van uw leuning (ingevuld binnen stap 1) bepalen de prijs van de buiging.

LET OP: het is niet mogelijk om te kiezen voor de S-vorm leuning in het geval van een leuning lengte kleiner dan 150 cm (lengte binnen stap 1).


Buiging specificaties

Hier kunt u eenvoudig alle benodigde informatie (maten) invoeren. Onder het "informatie icoontje" vindt u een uitgebreide toelichting van deze maten - per type buiging - inclusief video instructies voor het correct inmeten van een gebogen trapleuning.


LET OP: Heeft u al een gebogen trapleuning?

Wilt u dat wij de buiging van een bestaande trapleuning 1-op-1 overnemen? Geen enkel probleem. In dit geval hoeft u de "buiging specificaties" ook niet in te vullen, wel zo handig! U kunt ons de benodigde informatie op 3 manieren aanleveren:

  • U kunt de gebogen trapleuning per post naar ons toesturen. Wij adviseren u hierbij - met het oog op het kostenplaatje - om de trapleuning in kleine(re) delen te zagen en te versturen.
  • U kunt de trapleuning zelf bij ons afgeven.
  • U kunt de trapleuning compleet uittekenen / overtrekken op (behang)papier en dit versturen via post of zelf afgeven.

Hol of bol "buiging variant"

Naast het type buiging + de specificaties moeten wij weten van welke "hol of bol variant" sprake is. Per type buiging zijn diverse varianten mogelijk. Selecteer de juiste versie altijd "van onder naar boven gezien". Onder het "informatie icoontje" vindt u een uitgebreide toelichting van alle mogelijke varianten, per buiging type.


Om de juiste positie van de leuninghouders in kaart te brengen - t.b.v. het voorboren van de leuning - moeten wij weten of de trapleuning links of rechts geplaatst wordt. Oftewel: wordt de leuning - van onder naar boven gezien - aan de linkerkant of aan de rechterkant van de trap tegen de muur gemonteerd?