Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Leuninghouders, aantal + positie.

Onderstaand worden alle zaken die betrekking hebben op de leuningdragers - bij het bestellen van een trapleuning inclusief leuningdragers - toegelicht.


Het aantal leuninghouders.

Aan de hand van de lengte adviseren wij het juiste aantal leuninghouders voor uw leuning. Onderstaand vindt u het aantal houders per lengte, dat wij adviseren voor een stevige en veilige trapleuning.

  • 50 - 170 cm: 2 leuninghouders
  • 171 - 300 cm: 3 leuninghouders
  • 301 - 400 cm: 4 leuninghouders
  • 401 - 500 cm: 5 leuninghouders
  • 501 - 595 cm: 6 leuninghouders

U heeft altijd de optie om hiervan af te wijken. Hierbij kunt u standaard kiezen voor 1 leuninghouder extra, of 1 houder minder. Houd er rekening mee dat minder leuninghouders resulteert in een minder stevige montage.

 


De "standaard" positie van de leuninghouders.

Uw trapleuning wordt door ons voorgeboord t.b.v. bevestiging van de leuninghouders. Normaal gesproken hanteren wij de volgende verdeling van de leuningdragers: De twee buitenste dragers (de eerste en de laatste) worden beide 10 cm uit de kant geplaatst, de overige dragers worden gelijkmatig verdeeld over de leuning.

LET OP: Bij de positie van de leuningdragers gaan wij uit van de "hartmaat" (het middenpunt) van de drager op de leuning.

 UITZONDERING SMEEDIJZER:

Bij onze smeedijzeren trapleuningen worden de twee buitenste dragers (de eerste en de laatste) beide 15 cm uit de kant geplaatst. Hierbij wordt gemeten vanaf het uiteinde van de leuning, ook in het geval van een stuik of krul. De overige dragers worden gelijkmatig verdeeld over de leuning.


Een afwijkende positie van de leuninghouder(s).

U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een afwijkende positie van de leuninghouder(s). Binnen het besteltraject kunt u deze optie selecteren, waarbij u vervolgens per leuninghouder de gewenste positie in kunt voeren. Hierbij wordt - per leuninghouder - de standaard positie weergegeven, waarbij u de optie heeft om een aangepaste positie in te voeren.

LET OP: De posities zijn "van onder naar boven" weergegeven, de eerste positie is dus ook de eerste leuningdrager die u tegenkomt wanneer u de trap oploopt.

LET OP: U dient hierbij voor alle leuninghouders een aangepaste positie in te vullen, wenst u slechts 1 positie te wijzigen, neem dan de overige "standaardposities" - zoals vertoond - 1-op-1 over.

LET OP: Voor de eerste en de laatste houder geldt een minimale "uit de kant positie" van 5 cm.


Leuning niet voorboren.

Ook kunt u kiezen voor de optie "niet voorboren". In dit geval ontvangt u van ons gratis een boor & tap, waarmee u de leuning zelf kunt voorboren.

LET OP BIJ GECOATE TRAPLEUNINGEN:
In het geval u kiest voor de optie "niet voorboren" bij een gecoate trapleuning dient u rekening te houden met twee kleine gaatjes in de leuning. Deze gaatjes zijn noodzakelijk binnen het coatingproces (om de leuning op te hangen). Wij boren deze kleine gaatjes uiteraard in de onderzijde van de leuning, zodat deze na montage niet zichtbaar zijn.